Klättring och film

Idag har varit en kul dag.

vid halv ett tiden ringde gubben och väckte mig för att säga att dom var på väg hem (somnade vid halv åtta i morse).

Efter att man gått upp och gjort vid sig så dundrar det in 5 pers och lite senare ytterligare en, och sedan bar det av till söderåsens nationalpark där det blev fika och killarna i gänget för sig att vi skulle klättra ner till botten av ravinen från toppen där vi hade bilarna, så sagt och gjort 4 killar, två gravida, två hundar och en klumpeduns klättrade ner och gick runt lite och sen upp för trappan igen till toppen som vi hittade när vi kommit ner, innan alla mer eller mindre lite smutsigare begav oss hem för att äta lite och byta om innan film kvällen började.

Film kvällen bestod av varma mackor, chips, godis, sleepy hollow och en massa skratt och kul.

Nu hemkommen är man lagom mör i kroppen efter dagens eskapader och mitt fina rivsår jag lyckades skaffa mig påväg till film kvällen efter ett möte i mörkret med en vass buske och bara underben. Gubben åkte på film kväll i en hemma sydd munk kåpa i sann halloween anda.

Nu kallar sängen snart så sov gott

//Caroline

Gräs änka

Vem kulde tro att det skulle både vara så skönt och så tråkigt att vara hemma ensam?

Dagen har i korta drag bestått av

* Gubben kallar upp en för att han har försovit sig och behövet hjälp för att inte missa bussen

*gjort ett nytt försök att få något gjort på sjalen jag fått för mig att sticka

* Bråkat med katten för han lekte med stickorna är jag stickade

* Surfat en runda

* Kollat tv och lagat samt ätit middag

* suftat lite till och insett att det var tråkigt efter ett tag

Ja så har det fortsatt under dagen så ja det har inte varit en jätte produktiv dag, hat dock fått läst tidningen vilket alltid är lika avslappnande.

En udda sak som hände idag var när jag skulle tvätta håret så började min hjärna snurra med bröllopstankar vilka försvann när jag rätade upp mig igen, mycket udda.

Efter att snackat lite med gubbe på telefon i kväll och min hjärna fått alldeles för mycket tid att snurra idag så sitter man åter här med en känsla av ensamhet och kännslan att livet håller på att springa mg förbi.

Jag hatat när jag har sådan här dagar för jag är ju inte ensam jag har vänner och jag har gubben och min familj men det känns ändå som om något fattas i mitt liv, och jag vet ju tyvärr vad det är som jag känner fattas.

Det som fattas är att jag trots förlovad inte har ett bröllop att planera, Alla runt om kring mig (känns det som) blir gravida av misstag och "ja det är ju som det är och jag skulle ju inte ha barn men men vi gör det bästa av situationen"  medans jag som nästan desperat skulle vilja få chansen att bli gravid och få föda ett barn som jag kan få älska och ta hand om ett tag inna dom växer upp och blir egna individer med egna liv har en gubbe som säger att han vill starta en familj men som jag har en enorm kenska av bara säger så för att "lugna" mig.

Som många har påpekat och som jag är fullt medveten om så är jag ung, jag har hela livet framför mig med att leva livet och vara ung, men tänk om jag inte vill leva det ungdomslivet, och tänk om allt det jag vill göra är av en sådan natur att man kan ha ett barn med sig.

Jag tror att det som gör att jag är på detta humör idag har lite att göra med att jag är ensam hemma idag, men det finns en sak som har snurrat i mitt huvud ett tag och det var när jag var på min kusins bröllop så sa hon när det var dax att tacka för sig att

- Vi ses snart igen, ja på erat bröllop. För ni ska väl gifta er?

Det var inget som jag tänkte på då men nu såhär i efterhand så påminner det mig om att jag har valt en man som jag verkligen älskar jätte mycket, och det är sant men som troligen inte kommer att kunna ge mig det jag vill ha.

Om ni inte tror mig så sug på denna karamell. Frieriet som jag trodde så var ett resultat av en av våra MÅNGA diskusioner om bröllop visade sig vara en reaktion av att hans bästa vän hade friat till sin dåvarande dagen innan.
Gubben förnekar det självklart men jag tror ändå att det är så.

Det ironiska i situationen är att bästa kompisen berättade för mig engång att han inte skulle kunna tänka sig att varken gifta sig eller få barn om det inte var med den absolut rätta. Och denna man har inte bara friat till sin föredetta utan väntar nu barn med sin nuvarande. Bara en lite spark för mitt ego.

För att göra saken värre så är det inte bara han som väntar smått utan två vänner till väntar smått så blir mycket bebisar i framtien. Man kan ju hoppas man får vara barnvakt ofta vilket jag inte tror är särskilt troligt.


Oj va detta blev ett långt och deppigt inlägg, så nu får det vara nog.

resten av natten blir det tv och film och sen sova sjäv i sängen så jag kan ligga hur jag vill, helt underbart.

Sov gott alla


//Caroline

Inte mycket gjort

Idag blir det inte ett direkt intresant inlägg då det inte känt ett jota.

Det mest produktiva som hänt är att man gett sig ut i regnet för att gå till affären vilket knapast var bra för mina lungor men det var tvunget då gubben hade ett brev som behövdes få iväg.

På den positiva sidan så vann helsingborg mot mjällby tror jag i svenska cupen så nu blir det cup final och ja guld racet i allsvenskan fortsätter.

har även hittat en kul recept sidan med billiga recept som jag inte kan vänta tills jag provat, det softa var att dom har räknat ut pris per portion vilket gör det enkelt om man ska räkna ut vad et typ kostar att laga det till många.

morgon dagen blir i soffan troligen vilandes och väntandes på gubben som ska dra till en polare över natten så man blir lite gräsänka.

En liten notis. upptäckte i morse att vår katt inte tyckte om att matte låg i sängen och läste tidningen. Han ansåg nog att jag tagit hans vilo plats.

//Caroline

Sköna Sport onsdag

Idag har det inte gjorts många knopp. har haft en hosta som inte vill ge sig vilket gör att det är tur att gumman stälde in hennes och lill fisens besök denna vecka eftrsom lill fis är super förkyld och bilen är paj.

Både goda och dåliga nyheter idag måste jag säga.

1: Malmö vann sin match i fotbollen vilket innebär att dom leder i fotbolls allsvenskan igen pga mål skilnaden och helsingborg får jobba hårt och vinna resterande matcher för att ha en chans.

2: Rögle spöade serieledarna Växjö med 3-2 vilket är underbart för en tös med halva hjärtat Grön/vitt och halva röd/blått (Helsingborg för er som inte vet). Dock var här lite tråkiga nyheter oxå då en av spelarna i Rögle fick bäras ut på bår efter att fastnat med skridskon i en Växjö spelares skridsko som resulterade i att han slog huvuder i sargen och blev medvetslös i ca 40-50 sek tror jag. Efter vad jag kunnat utläsa via diverse media så var det bara en hjärn skakning som blev resultatet med dom behåller honom på sjukhus för opservation.

För er som är intresserade av hur det går för Rögle och lite allmänt om hockey så an ni läsa denna killens blogg:http://fanblog.roglebk.se/

Finns fungerande länk till vänster om bloggen om ni inte orkar klippa klistra

Sov gott alla

/Caroline

Äntligen

Har haft vännen på besök idag,hon ringde igår och frågade om hon fick komma vilket hon självklart fick för hon är bra på att sparka mig i baken så saker blir gjorda.

För en gång skull fick jag gjort vad jag skulle och det innebar att disken har försvunnit, golven och dammsugna, en del av soporna är ute samt att ett fönster till och med plev putsat (det så för jävligt ut så det behövdes).

kvällen har avslutats med att "lille bror" kom på besök och drack lite kaffe och åt hemma bakad kaka som jag fick för mig att jag ville ha. Blev mums mums.

Vad morgondagen har att bjuda ser vi i morgon, men en sak är säker iallafall det blir hockey framför datorn om jag inte har helt fel kollandes då svågern bloggar om matchen.

Man kanske skulle börja skriva upp dagens middags meny, kan vara kul att gå tillbaka och se hur mycket variation det egentligen blir.

Dagens middag: klyft potatis och bacon biffar.

Sov gott nu blir det den daglig dosen av natt CSI.

//Caroline

Måndag

Har gjort långt ifrån alls som skulle behövas göra idag på grund av min hosta och sömn brist av samma anledning.

Har dock varit duktig och kolla lite på jobb idag fast det fans inte direkt något för mig.

Fick även lite oväntat besök då hyresvärden kom och behövde kolla om vi hade någon vatten läcka eftersom dom hade en vatten läcka någon stans. Gött när man har en hyresvärd som tar tag i saker även om det bara är små saker som skett.

Planen för morgon dagen blir att försöka städa och diska för det kommer fin besök i veckan då min kära kompis och hennes lilla hjärte gryn kommer för att bara ha det gott med god mat och skvaller, får se om min älskade kommer vara hemma eller om han flyr fältet.

Nä nu blir det vila och sen är det ju CSI i kväll plus lite annat så ska ta det lite lugnt och vänta på att älskling ska komma hem.

Until nex time

//Caroline

Mög oxå

Ja man kan ju inte säga att jag och svågern var väldigt lyckliga så här en 30 min efter slut signalen då Rögle tyvärr förlorade marchen mot Örebro med 4-2 till örebro.

Tyvärr kan man ju inte heller säga att man var det gladaste på en av Rögles spelare som missade två guld lägen som borde varit en solklar målchans om han bara hade försökt skjuta på målet istället för att när han var vid målet styra pucken bredvid.

Ja ja alla lag har sina dåliga dagar med hade varit kul med en vinst.

Resterande del av kvällen blir det mys med webb tv och unga mödrar som jag äntligen hittat nya avsnitt av och sen blir det nog till att sova eller läsa tidningen för det har fröken glömt idag.

Sov gott

//Caroline

Snörvliga söndag

Då var det söndag igen och självklart är man inte ett dugg bättre med förkylningen men det ser ut som om et blir en trevlig dag ändå.

Det ser ut som att HIF vinner sin match vilket innebär att om Malmö förlorar sin match att helsingborg tar över ledningen i fotbolls allsvenska.

Nä nu stampar gubben i hallen så får dra till lilla svågern och kolla på Rögle-Örebro på tv hemma hos dom.

Ha en go söndag

//Caroline

Dagens projekt

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2070552/in-my-own-head?claim=69sjfb2tkac">Följ min blogg med bloglovin</a>

Den senaste tiden har det varit mycket bröllops snack i familjen då det finns två förlovade par i familjen samt att en familje medlem nyligen gift sig.
Detta har gjort att min hjärna åter igen har gått på högvarv med att försöka övertala gubben att det ska sättas datum för vårat bröllop(en kamp jag alltid förlora haha) och en massa plandering med fär tema och allt som ingår, så idag fick jag för mig att jag skulle försöka hitta vad den juridiska delen av äktenskap jämnfört med sambo skap innebar.
Intressant enligt mig i alla fall var att det var mest diskusions forum jag fick upp när jag sökte efter info på nätet och det var en hel del intressanta inlägg kan man ju säga, fast det är klart det är inte alla som är som jag som läser allt om bröllop och barn jag kan komma över när min hjärna kickar igång på dom växlarna.
Trots detta kom lyckades jag ändå komma fram till typ vad som gäller.

Gift vs Sambo

1: Om den ena personen dör så ärver man inte varandra som sambos medans som gifta så ärver man varandra aotumatiskt. Som sambo kan man dock skriva testamente och skriva in varandra som förmånstagare i varandras försäkringar, kolla dock med en jusrist eller försäkringsbolaget

2: När man får barn tillsammans som gifta så blir automatiskt båda föräldrarna vårdnadshavare och faderskapet accepteras direkt medans som sabos är modern ensam vårdnadshavare itll en början och det är hennes namn som barnet får vid födseln vilket man kan ändra senare samt att fadern måste erkäna faderskapet för att få stå som fadern på födelsebevist.

3: Som gifta med barn så får de gemensama barnen ut sitt arv först när båda föräldrar avlidigt medans om man är sambo eller har så kallde särkullbarn (barn från tidigade förhållande) så har barnen rätt till sitt arv direkt vilket tyvär kan innebära att man får tex sälja huset för att få ut de pengar som barnen har rätt till. Finns det inga barn i ett sambo förhållande så är det den avlidnes föräldrar eller syskon som får ärva vilket även där kan innebära att den efterlevande får sälja sin bostad för att få ut arvet.

Det var några punkter om vad som gäller juridiskt isamband med sambo vs gifta.

Nu blir det snart sängen för min del så jag blir av med min förkylning jag åkt på.

Sov gott

//Caroline

Ny Blogg igen då

Tjabba.

då min vanliga blogg inte gick att komma åt och ett stort blogg behov helt plötsligt dök upp såblev det en ny blogg.

Jag kände att det var bättre att stara en ny så den gamla bloggen jag hade här inte längre hade ett aktuellt namn som jag kunde fortsätta blogga under.

För er som inte känner mig så är kanske en presentation på sin plats.

Caroline det är jag och jag är en enligt nära och kära en lite små nevrotisk person som tar hand om allt och alla (oftast iallafall) vilket gör mitt yre föga förvånande så jag är utbildad innom vården.

Med att jag tar hand om allt och alla så innebär det att så långt det är möjligt och gärna lite när det inte är möjligt så finns det alltid en sovplats i mitt hem, alltid mat att stilla hungern med och alltid någon som lyssnar när det behövs få prata av sig lite.

Min stackas sambo blir dagligen (förutom när min hjärna fungerar som hos normala människor) plågad med diverse diskusioner om bröllop, barn eller vad jag råkar ha en besatthet över just då.

Värmande höst kramar //caroline

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0