Svärmor och rocky road

God kväll gott folk, då var denna dagen slut.

Vaknade av att homoluren ringde och frågade om jag kunnde komma och lämna mat pengarna till snytt för han glömde mitt kort i morse så det var bara till att gå upp och kolla bussen.

Skulle ha hjälp en granne att sätta upp gardiner idag men det blev att jag åkte till svärmor istället och hände där hela dagen när jag ändå var på det hållet.
Det blev mycket snabba ryck när jag skulle med bussen så frukosten åkte ner i en påse och vidare ner i väskan och sen spriga till bussen, som tur var han jag inom grannen och säga att vi fick ta gardinerna imorgon.

Svärmor har bakat bullar hela dagen så fick några med mig hem oxå och svärfar körde oss till willys så det blev lite julgodis idag ändå. tyvärr blev det inte riktigt som jag hade tänkt med gott blev det.

Rocky road ala carro

600g choklad
två påsar dumbe kola
4 dl nötter
två nävar mini marshmallows eller klipta vanliga

Smält chokladen och blanda allt.
Häll på en plåt och platta till ca 3cm tjockt och kyl i kylen
dela i 12 stänger eller lagom stora munsbitar.

Nu är man hemma och vilar. tyvärr blev inte min fot lindad i morse så den värker snällt.

Sov gott folket

//Caroline

Måndag med stjärnfall

Dagen har varit bra idag. Vaknade dock tidigare än vanligt av att gubben hade något banjo jox på sporify igång så jag vaknade och gick upp en stund och la mig i soffan med snart bar det av in i sängen med datorn igen.

Mesta av dagen har jag tagit det lugnt lite dels för att jag varit så sjukt trött men även pga in fot som börjat bråkat igen. Har haft problem från och till sedan gymnasiet med mina anklar och fick även köpa ett par kryckor för att låta det vila. Blev röntgad i båda fötterna utan att det visar något eftersom läkarna funderade på om det var någa skador då båda anklarn börjat göra ont från början pga av fall. Måste säga att det var ganska kul att se läkarna klia sig i huvudet medans de funderade på vad som var fel med anklarna, Jag har nämingen en liten förmåga att jag kan vinkla fötterna inåt en liten bit samt är överrörlig i mina leder (fick veta det för ungefär ett år sedan), så dom viste inte om jag bara var överrörlig eller om jag töjt ut ledbanden när jag trillat.

Kvällen har varit undebar för vi har tillsammans med R&S varit ute en runda i byn och kollat på stjärnfall. Vi hade filtar och kaffe med oss och det var mycket mysigt, många skratt och roliga samtal.

Trött och lite frusen är vi hemma igen och gubben har krupit till säng eftersom han ska jobba i morgon, ooch jag sitter och myser i mina julklappar. Thightsen jag fick passa perfekt i jeansen som långkalsonger och är super sköna att bara sitta i nu plus att dom fakttiskt inte får mig att se enorm ut. Tröjan värmer gott även den.

Nä nu ska snart jag oxå krypa till sängs

Sov gott

//c

Helgen som gick

Det har varit en mycket trevlig helg.

I går var vi hos R&S och hade lite biljard och snack kväll vilket var mycket trevlig.

Man kan lugnt säga att det var mycket baby snack då det är två pat som väntar barn.

Gott att drick och gott folk att snacka och umgås med vad garanterat tevat för igår och det blev även lite öväntae julklappar som utdelades.

Jag visste att det hade samlats ihop till en jacka till gubben som visade sig vara en skin jacka, men söta J&J hade även köpt baby kläder til R&S som var så sjukt söta, och jag fick oxå julklapp som visade sig vara en jätte gosig tröja och ett par jätte sköna tights som garanterat kommer att bli använd flitigt nu under jul och nyår.

Idag har det varit lugna gatan som gällt. gubben och varit iväg det mesta av dagen efter P hade åkt hem (han sov här efter festen) och jag har mest suttit och funderat och läst en blogg jag fatnat för just nu.

Bloggen http://lindaskriver.blogspot.com handlar om linda som undertiden hon var gravid med sitt tredje barn får reda på att hon drabbats av inflamatorisk bröstcancer.

Man får följa henne genom alla behandlingar och hennes vardag,med att som det innebär med att ha små barn samtidigt som man har en cancer sjukdom med tillhörande behandlingar med komplikationer och biverkningar som kan komma i sambad med behandlingarna. Tyvärr har linda drabbats av mestastaser (Spridning) tillföljd av cancern så man får även lite insikt om hur den behandlas i förhållande till behandling och smärtstillning.

Jag hittade denna blogg via en annan blog jag följer och nyfiken som man är så kunde jag inte hjälpa att börja läsa bloggen från början vilket är lång innan sjukdommen kom in i hennes och hennes familjs liv vilket för min del inte bara gör att man får en bättre förståelse för hur mycket som ändras för henne utan jag blir full av vilja att lära mig mera.

Jag är en nyfiken person och kan lätt bli intresserad över vissa ämnen och vill gärna lära mig så mycket som jag kan inte bara för att det gangnar mig rent profesionellt då jag är vård personal utan även man får en chans att tänka över hur man själv kanske hade kunnat reagera om det hänt en själv eller ens anhöriga.

Har fått höra att jag är lite konstig som tycker om att jobba på ex hospic där folk kommer för att dö i princip eller för att jag gärna läser böcker med både svåra livs öden och grova psykiatriska problem.

Min mamma försökte en period när jag läste mycket om ungdoms graviditerer och psykiatriska böcker att hinda mig lite men det slutade med att han bara sa "bara du inte blir sån". Min mor är en kännslig själ och det är inte alla som klarar av att vara runt döden och svårt sjuka som jag har varit.

Jag har inte bara jobbat med svårt sjuka äldre människor utan jag känner även en del personer med varierande psykiskt hälsa ,vilket jag måste säga har förändrat mig till det bättre. Jag tänker inte som man säker gjorde en gång att varför lägga ner så mycket tid på denna person som ändå inte kommer bli bättre utan tänker snarare i banorna om vad kan jag göra för att denna person ska ha det så bra som möjligt.


Nu blev det mycket snurr men sånt händer.

Sov gott alla


//Caroline

Fredag

Fredag igen nu då och imorgon blir det biljard hos r&s så det ska bli super kul och förutom jag och gubben så ska även pontus med och det är en massa andra kul människor som skulle komma med som det såg ut innan idag.

Dagen idag har verkligen varit slapp för jag somnade inte förän klockan 4 i morrse, vilket så klart innebär att jag sovit allseles för länge i förmiddags men det börjar rätta sig nu.
Kommer inte äns ihåg när gubben åkte i morse för att träffa Dr Skrynkel.

Det mesta av min dag har gått åt till att läsa en blogg jag hittade igår om en kvinna som fick veta att hon hade en agressiv form av bröstcanser under tiden som hon var gravid. man får följa henne och hennes familj genom tiden inna beskedet (bloggen börjar tyo 2007) fram tills idag.

Annars har jag mest dagdrömt lite på facebook och försökt få in mina skalman rutiner igen med att äta var tredjetimme och det har funkar ganska bra de senaste två dagarna och blodsocker dipparna har blivit mycket mindre.

Ikväll blir det god middag med älskling med kyckling och hasselbacks potatis, och senare blir det nog lite slö tittande på idol för det är ju finalen ikväll och även om jag inte kollat på det direkt denna sesong så hoppas jag på att jay vinner, vi hälsingborgare måste ju hålla ihop.

Igår hade vi goa pontus på besök och bestämde att vi tre och ev min syster ska fira nyår ihopa och bara ha det gott så ser lite fram emot nyår nu.

Nä nu ska jag kolla lite på nätet om jag jag kan hitta en ny bloggdesign för lyckdes göra något med min gamla så nu har jag en av standard designerna

//Caroline

Disk och bönnor

Då var det torsdag idag och jag lyckades nästan komma upp i en vettig tid  i morse.

Jag var duktig och gick upp när gubben gick upp vid sju och klädde mig och så, men sen slocknade jag självklart i soffa.

Dagens plan är defenitivt att försöka diska lite av all disk för det behövs verkligen. Man kan säga att jag och gubben absolut inte är dom snabbaste på att få tummarna i baken till att diska och städa, men det börjar ta sig. rutinerna börjar infinna sig.

Nä nu börjar det bli dax att laga lite lunch av mina fina kidneybönnor jag kokt idag.

jag har mer och mer de senaste åren börjat dra mig mot nya maträtter som jag aldrig skulle ätit förut.

Mer och mer har det blivit att jag får för mig att jag vill prova olika bönnor och linser och sådant för vem vet kan kanske kan vara gott och hålla mitt ibland stygga blodsocker i shack, och ja det funkar ganka bra.

Nästa prov projekt ska bli kikärtor har jag bestämt för nu har jag provar både röda linser och kidney bönnor och det var gott så vi kör på.

Nä nu skriker min kropp efter mat så ska laga lite mackaroner med bönner och linser och vem vet kanske slänger i något annar med.

// Caroline

Nu var det ett tag sedan

Det har inte hänt så mycket denna sidan skärmen, men samtidigt har det ändå hänt en det.

*Snytt har fått en praktikplats och han trivs jätte bra, vilket är super bra.

*Det har varit jul marknader vilket innebär att man sått och frusit häcken av sig men kul har man haft.

*Jag har haft möte på arbetsförmedlingen och ska börja på vuxen dagis typ i januari, så jag hoppas det ska bli kul eftersom man kommer få något att göra om dagarna samt det är en väg till jobb.

* Lägenheten är julpyntad och jätte fin så det är jul känslor på högvarv här.

I övrigt händer det inte mycket i mitt liv just nu utan det har mest varit att söka jobb och följa hur det går i hockeyn nu när fotbollen är slut för sesongen.

Inom det närmsta så blir det att palla ut häcken i snön och gå till posten för att hämta min film som äntligen har kommit och att hålla alla tummar om att jag ska få ett jobb som jag har sökt idag.

Ha en go dag i snön

//C

RSS 2.0